Automaat en beperking
Bij het aanleren heb je minder lessen nodig om de bediening van de auto door te krijgen.
Dit zal je zeker 10 tot 15 lessen kunnen besparen!
- Eerst een proefles daarna beslissen!
- 55 jaar ervaring, 100% deskundig
- Welkomstpakket en Voordeelpakketten
- Eerst een proefles daarna beslissen!
- 55 jaar ervaring, 100% deskundig
- Welkomstpakket en Voordeelpakketten
Verkeersschool Sijtsma beschikt over een moderne lesauto met automatische transmissie. Ideaal als een handgeschakelde auto problemen oplevert of onmogelijk is. De lesauto kan zo worden ingericht dat ook mensen met een beperking kunnen leren autorijden. De lesauto voldoet volledig aan de door het CBR en het UWV gestelde eisen.
Automaat en beperking
Met een beperking de weg op
Het rijbewijs is voor de meeste mensen een groot goed. Het betekent namelijk mobiliteit en vooral zelfstandigheid. Maar wat als je afhankelijk bent van een rolstoel of als je een arm of been niet goed meer kunt gebruiken? Kortom, kun je met een lichamelijke beperking zelfstandig de weg op?
Wat het CBR betreft is het antwoord op deze vraag bijna altijd ‘Ja’. Er zijn aan de auto zoveel technische aanpassingen mogelijk, dat het voor bijna iedereen met een lichamelijke beperking mogelijk is om verantwoord auto te rijden. Dé enige rijschool voor Friesland informatie? bel 058-2139933
Lessen op de automaat
Het voordeel van het rijden in een automaat, is bij het aanleren voornamelijk het minder aantal lessen dat nodig is om de bediening van de auto door te krijgen. Dit zal je zeker 10 tot 15 lessen kunnen besparen.
Soms komt het voor dat een leerling moeite heeft met het koppelen en schakelen. In dat geval kan het een oplossing zijn om de eerste vaardigheden te leren in een automaat. Als dit goed gaat, dan over stappen naar een schakelauto. Hiermee zijn goede resultaten behaald! Dus wil je snel een rijbewijs halen dan is dit zeker een aanrader.
Veiligheid
Voor bestuurders met een beperking gelden dezelfde rijvaardigheidseisen en veiligheidsnormen als voor andere bestuurders. De verkeersveiligheid staat immers voorop. Het moet natuurlijk voor de bestuurders met een beperking wel mogelijk zijn om aan die eisen te voldoen. Zo nodig wordt onze lesauto aangepast aan de fysieke mogelijkheden van de bestuurder.
Een Review
De Reviews
Lees hier wat een leerling over ons zegt.
Lees hier wat leerlingen over ons te zeggen hebben.
Vandaag in 1 keer geslaagd na heel fijn les te hebben gehad van Erika, ze was begripvol in het begin toen ik nog wat angst had om te rijden en heeft me hier doorheen geholpen. Ik heb een oogafwijking en daarom had ik het in het begin wat lastig en was ik onzeker. Erika wist mij juist te coachen. Nu rij ik met veel plezier! Erika bedankt!
Anne Coleta van Dalsen
Ik heb al 37 jaar mijn rijbewijs maar moest door een opgekomen lichamelijke beperking weer een les nemen, mijn werkgever verplichte dit ivm verzekeringen. Het was gezellig onderweg, leuke gesprekken met de instructeur en wat iedereen eigelijk al wist: ik kan het nog !!
Erwin Gordijn
Ik heb een enorm leerzame en ook gezellige tijd gehad bij Sijtsma met Hendrik Jorritsma als instructeur. Hendrik is enorm rustig en daardoor was ik snel op mijn gemak in de auto. Verder bereidt hij je goed voor op het examen en legt hij de dingen uitstekend uit. Door persoonlijke omstandigheden helaas niet in 1x geslaagd, maar vandaag trots in 2x geslaagd!
Jador de Vries
10 bespaartips voor je rijbewijs
- Begin meteen met je theorie (gratis theoriepakket). Je kunt pas op het praktijkexamen als je het theoriecertificaat op zak hebt.
- Bereid je voor met het praktijkbegeleidingsboek.
- Les minimaal 2x per week en laat bij voorkeur geen grote gaten vallen in je lesprogramma (gaten van 14 dagen zetten je in de regel een stapje terug).
- Lees voor iedere rijles je vorderingenkaart en bespreek met je rijcoach voor de les je doelstelling en na afloop in hoeverre je de doelstelling behaald hebt.
- Les op zoveel mogelijk verschillende lestijden.
- Rij eens mee met een andere leerling in de lesauto om extra ervaring op te doen.
- Zorg dat je uitgerust aan je rijles begint. Wanneer je uitgerust aan de rijles begint, kun je je concentratie beter vasthouden.
- Laat een van je ouders een keer meerijden zodat je `s avonds of in het weekend nog handige tips van hun kunt krijgen.
- Boek een gratis* Proefles/intest! Tijdens deze les worden je skills op een rijtje gezet, zodat je direct doelgericht aan de slag kan.
Mogelijkheden
Van een stuurknop tot extra stuurbekrachtiging, waarmee het makkelijker wordt om te sturen. Een links gaspedaal waarbij het rechter gaspedaal ook bruikbaar blijft. Hand-segmentgas in de vorm van een halve ring achter het stuur. Maar duimgas of een gasring op het stuur zijn ook mogelijk, evenals een gasslof, kniegas of een gaskantelpedaal. Een handbedrijfsrem naast het stuur als remmen met de voet niet meer gaat . Het originele rempedaal wordt opklapbaar gemaakt. Maar remslof, remkantelpedaal of knierem zijn ook mogelijk.
Combinaties zijn de gas-remschuif, de gas-remslof en de gas-remjoystick. Hierbij is sprake van een voorwaartse en een achterwaartse beweging.
Rijbewijskeuringen B/BE (75+) :
Keuringslocaties: Leeuwarden, Dokkum, Zwolle, Bolsward en Franeker
Hoeveel autorijlessen heb je nodig?
- Wonderkind: 15 tot 25 lessen
- Vlotte leerling: 25 tot 35 lessen
- Gemiddelde leerling: 35 tot 45 lessen
- Onervaren Leerling: 45 tot 55 lessen